Reportage

Här hittar du ett urval av de reportage jag skrivit. Samtliga har publicerats i Gästriklands Tidning.

För två år sedan köpte Thomas Eriksson i Storvik en Pontiac Star Chief från 1954. Bilen var då inte mer än ett skal, men ett antal arbetstimmar senare är den nu fullt körklar. Till sommaren planerar han att åka iväg med sambon på veteranbilsträffar runtom i Sverige. Sedan är det dags att ta itu med nästa renoveringsobjekt, en Ford från 1938.
- Det är renoverandet som är grejen, säger han.
Läs mer

Aivy Bäckström, 84 år, har äntligen fått en kompis att åka slalom med. 11 år yngre Gun Lyrberg, som började åka utför redan som liten flicka, kommer att göra henne sällskap i Kungsberget framöver. Deras första åk tillsammans slutade dock lite snöpligt, men det avskräcker inte.
- Jag har aldrig haft en slalomkompis förut, säger Aivy
som åker slalom nästan varje dag.
Läs mer

I lördags firade Rotary Storvik-Hofors 60-årsjubileum. Firandet gick av stapeln på församlingshemmet i Torsåker, och startade redan på eftermiddagen. Den här gången skulle nämligen medlemmarna själva stå för matlagningen till kalaset.
- Inge Lindgren, som är gammal krögare, föreslog att vi skulle laga mat tillsammans, säger Karl- Erik Tysk, som är president i Rotary Storvik-Hofors.
Läs mer

För tio år sedan flyttade Jan van der Heyden och Lisan Bremmers till Hoo strax utanför Torsåker. I ett hus från mitten av 1800-talet lever de nu det liv de vill leva, långt från storstadens stress och trängsel. Som snickare respektive yogalärare hjälper de även andra att finna lugn och harmoni, både inombords och i den yttre miljön.
-        Sommaren är ett paradis här. Vintern är också ganska skön och har en speciell atmosfär, säger Lisan.
Läs mer

När Ann-Helen Ranén blev arbetslös nöjde hon sig inte med att bara söka jobb på det vanliga sättet, via arbetsförmedlingen och att lägga ut sitt cv på webbtjänsten Linkedin. Hon startade dessutom en egen hemsida för presentera sig själv och sina kunskaper, och även visa upp vår svenska natur och kultur. 
– Det finns så mycket fantastiskt att uppleva i Sverige som jag vill dela med mig av,  hon.
Läs mer